Selecteer Pagina

22-03-2023

De aflossing – Lize Beckers

De aflossing is een estafetteloop: Lize Beckers, afdelingshoofd bij medische administratie, neemt het stokje aan en speelt de vragen daarna door aan een collega.

Met welke medewerker in een andere functie zou je wel eens een dagje willen ruilen?

“Er zijn veel interessante beroepen in het ziekenhuis, maar als het toch even kan, zou ik graag meelopen met onze hoofdarts. Hij vormt de schakel tussen het ziekenhuisbeheer en de medische staf. Het lijkt me boeiend om de belangen van het ziekenhuis en die van de artsen op elkaar af te stemmen. Ik kan me voorstellen dat dat vaak interessante discussies zijn.”

Welke gebeurtenis op het werk zal je je op 95e verjaardag nog herinneren?

“Ik ben kort voor de uitbraak van de COVID-19-pandemie in UZ Leuven gestart en dat zal ik niet snel vergeten. Onze dienst was nog maar pas naar campus Gasthuisberg verhuisd en ik herinner me hoe snel we allemaal moesten schakelen. Voor medische administratie betekende het van de ene dag op de andere van thuis werken, terwijl veel sectoren zonder werk vielen. De beelden uit China en Italië, het tekort aan mondmaskers, de impact op de zorg … Je zit in je hoofd met de collega’s van de medische diensten en mensen met een zwakkere gezondheid. In mijn privéleven betekende het dat ik mijn huwelijk moest uitstellen.”

Je verhuist naar een onbewoond eiland. Welk album/boek of welke film/serie neem je mee?

“Zonder enige twijfel Sex and the city – een leuke serie met een luchtige kijk op het leven van vier vriendinnen in New York. Ik kan me er helemaal in inleven en word er instant gelukkig van. En als ik nog wat muziek mag meenemen, dan graag die van Madonna. Dat is muziek waar ik mee opgegroeid ben en leuke herinneringen aan heb.”

Je bent onsterfelijk. Op welke leeftijd zou je stoppen met ouder worden (en waarom)?

“Ergens einde 30 denk ik. Tussen je 30e en 40e gebeurt er veel in je leven en zoek je nog je plaatsje. Je hebt hechte vriendschappen opgebouwd, maar je voelt de druk van omgeving en maatschappij. Je wordt verondersteld écht volwassen te worden: huisje-tuintje-boompje, je carrière uitbouwen … Als je tegen je 40e aanloopt, ben je meer gesetteld, de kinderen worden groter, je kan fysiek nog veel aan, je hebt weinig of geen last van kwaaltjes.”

Volgende keer is het de beurt aan Heidi Sterckx, diensthoofd van het clinical trial center.
 
 
 

 

Meer artikels

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Skin tears zijn een veelvoorkomend wondzorgprobleem en hebben een grote impact op zowel patiënten als zorgverleners. Na een opvallende PIMS-melding startte op de dienst thoraxheelkunde eind 2022 een grensverleggend pilootproject rond deze problematiek. Aangepaste verbanden en inzetten op preventie zorgden alvast voor mooie resultaten.

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vroege signalen van achteruitgang herkennen bij patiënten is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te kunnen trekken. De Pediatrische Early Warning Score, kortweg PEWS, kan daarin een sleutelrol spelen door subtiele veranderingen te identificeren in de gezondheidstoestand van jonge patiënten. Zo ondersteunt PEWS de eigen klinische interpretatie aan het bed.

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

De afgelopen tien jaar brachten een enorme revolutie in de behandeling van inflammatoire darmziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Niet alleen stonden onze artsen mee aan de wieg van heel wat nieuwe geneesmiddelen, ze ontwikkelden ook een meer holistische aanpak in samenwerking met collega-zorgverleners uit verschillende disciplines.