Selecteer Pagina

14-04-2021

Het cijfer: 8.792

Zoveel UZ Leuven-medewerkers hadden eind maart al minstens één dosis van het coronavaccin gekregen. 93,1 procent van de UZ Leuven-medewerkers registreerde zich via het ziekenhuis voor vaccinatie

Zoveel UZ Leuven-medewerkers hadden eind maart al minstens één dosis van het coronavaccin gekregen. 93,1 procent van de UZ Leuven-medewerkers registreerde zich via het ziekenhuis voor vaccinatie. Dat is belangrijk, omdat vaccinatie tegen COVID-19 de beste manier is om jezelf en elkaar te beschermen tegen de ziekte. Dankzij vaccinatie zullen we stukje bij beetje ons oude leven weer kunnen oppikken.

Blijf de coronarichtlijnen naleven

Ook als je gevaccineerd bent, moet je nog altijd de coronarichtlijnen naleven rond afstand houden, strikte handhygiëne, persoonlijke beschermingsmiddelen …

Het vaccin beschermt na de tweede vaccinatie voor ruim 90 procent tegen ernstige COVID- 19-ziekte, maar dus niet voor 100 procent. Bovendien weten we momenteel niet of het vaccin alle besmettingen tegenhoudt. In dat geval kun je als gevaccineerde persoon het virus nog altijd aan andere vatbare personen doorgeven.

 

Meer artikels

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Skin tears zijn een veelvoorkomend wondzorgprobleem en hebben een grote impact op zowel patiënten als zorgverleners. Na een opvallende PIMS-melding startte op de dienst thoraxheelkunde eind 2022 een grensverleggend pilootproject rond deze problematiek. Aangepaste verbanden en inzetten op preventie zorgden alvast voor mooie resultaten.

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vroege signalen van achteruitgang herkennen bij patiënten is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te kunnen trekken. De Pediatrische Early Warning Score, kortweg PEWS, kan daarin een sleutelrol spelen door subtiele veranderingen te identificeren in de gezondheidstoestand van jonge patiënten. Zo ondersteunt PEWS de eigen klinische interpretatie aan het bed.

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

De afgelopen tien jaar brachten een enorme revolutie in de behandeling van inflammatoire darmziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Niet alleen stonden onze artsen mee aan de wieg van heel wat nieuwe geneesmiddelen, ze ontwikkelden ook een meer holistische aanpak in samenwerking met collega-zorgverleners uit verschillende disciplines.