Selecteer Pagina

29-09-2021

Het peloton van UZ Leuven zoekt grensverleggers

Het WK wielrennen mag dan voorbij zijn - wat een belevenis was dat! - het peloton van ons ziekenhuis staat nog niet stil. Want net als de renners die elke rit het beste van zichzelf geven, gaan UZ Leuven-medewerkers altijd net een stapje verder dan waar ze stonden.

Wie dit weekend naar het WK wielrennen en de bijhorende Leuvense luchtbeelden keek, spotte misschien onze oproep: “Ons peloton zoekt grensverleggers.”

UZ Leuven zoekt momenteel heel wat nieuwe medewerkers. Daarom zetten we onze intussen bekende rekruteringscampagne rond grensverleggers eens op een andere manier in de kijker. Net als de renners die elke rit het beste van zichzelf geven, gaan UZ Leuven-medewerkers altijd net een stapje verder dan waar ze stonden. Lees meer over de grensverleggerscampagne in Infuuz.

Wie weet zitten er ook wel heel wat grensverleggers in jouw eigen netwerk. Aarzel niet om onze oproep te delen via onze sociale mediakanalen.

Meer artikels

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vroege signalen van achteruitgang herkennen bij patiënten is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te kunnen trekken. De Pediatrische Early Warning Score, kortweg PEWS, kan daarin een sleutelrol spelen door subtiele veranderingen te identificeren in de gezondheidstoestand van jonge patiënten. Zo ondersteunt PEWS de eigen klinische interpretatie aan het bed.

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

De afgelopen tien jaar brachten een enorme revolutie in de behandeling van inflammatoire darmziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Niet alleen stonden onze artsen mee aan de wieg van heel wat nieuwe geneesmiddelen, ze ontwikkelden ook een meer holistische aanpak in samenwerking met collega-zorgverleners uit verschillende disciplines.

1 jaar patiëntenpanel: wat leeft er bij patiënten en hun naasten?

1 jaar patiëntenpanel: wat leeft er bij patiënten en hun naasten?

In het patiëntenpanel denken patiënten en naasten van patiënten mee na over hoe we onze zorg en dienstverlening kunnen verbeteren. Minstens vier keer per jaar bespreken ze ziekenhuisbrede onderwerpen die hen, vanuit hun eigen ervaring, nauw aan het hart liggen. Wist je dat je als medewerker of dienst concrete vragen of initiatieven aan het panel kan voorleggen?