Selecteer Pagina

17-02-2023

Lissa Van Rooy (E 641) schopt het tot finaliste Nurse of the Year

Lissa Van Rooy, verpleegkundige op hospitalisatie acute geriatrie B (E 641), behaalde de 3e plaats in de wedstrijd Nurse of the Year. Een knappe prestatie!

Tijdens de zesde editie van Nurse of the Year, een initiatief van Care Talents, werden ook heel wat verpleegkundigen uit UZ Leuven genomineerd om mee te dingen naar deze felbegeerde titel. Van 12 december tot 8 januari kon elke genomineerde vervolgens zoveel mogelijk stemmen ronselen.

Lissa Van Rooy, verpleegkundige op hospitalisatie acute geriatrie B (E 641), verzamelde massa’s stemmen en schopte het tot in de finale. Na een heuse testdag waar een vakjury de finalisten beoordeelden op hun vaardigheden en skills, greep Lissa helaas net naast de hoofdprijs. Toch behaalde ze een knappe tweede plaats in de categorie ‘Verpleegkundige ziekenhuis’ en de derde plaats van de de acht finalisten over alle categorieën heen.

Flyeren, flyeren en nog eens flyeren

Lissa, die in eerste instantie zelfs niet wilde meedoen, is iedereen die in haar geloofde ontzettend dankbaar.

“Het is mijn mama die me genomineerd heeft. Eerst wilde ik de nominatie niet accepteren, maar heb dat per ongeluk toch gedaan”, vertelt Lissa met de glimlach. “Mijn beste vriendin en collega’s waren wel heel enthousiast en zijn in de stemfase super veel reclame beginnen maken op sociale media. Toen ik dan plots in de top vijf stond, zijn we all the way gegaan en hebben we tientallen flyers uitgedeeld en opgehangen. Niet alleen in het ziekenhuis, maar in heel Leuven en omstreken! Zelfs tot in de Kempen, vanwaar ik afkomstig ben.”

Testdag met vakjury

Die promotiestunt heeft geloond, want Lissa werd een van de twee finalisten in de categorie ‘Verpleegkundige ziekenhuis’. Samen met de andere 7 finalisten uit de categorie ‘Verpleegkundige’ (ziekenhuis/thuiszorg/ouderenzorg/andere) nam ze deel aan een testdag op 26 januari.

“Verpleegkundige is en blijft voor mij het mooiste beroep dat er is.”

“Na een voorbereiding aan de hand van een aantal concrete casussen, kregen we 10 vragen. Dat ging over heel verpleegkundig-technische dingen, maar ook over wat je belangrijk vindt in je job en wat jouw visie op verpleegkunde is”, vertelt Lissa. “De jury bestond uit twee verpleegkundigen en twee ex-verpleegkundigen die nu een meer leidinggevende functie hebben. De feedback die ik kreeg, was onder andere dat ik door mijn plaats op geriatrie heel breeddenkend ben, en dat ze in mij een enthousiaste en gedreven verpleegkundige zien. Dat is wel fijn om te horen.”

Mooiste beroep

Tijdens een spetterende awardshow greep Lissa helaas net naast de hoofdprijs. “Ik ben toch heel blij dat ik deze ervaring heb mogen meemaken en dat ik bij de laatste acht finalisten was. Verpleegkundige is en blijft voor mij het mooiste beroep dat er is. Ik wil ook mijn collega’s enorm hard bedanken voor alle hulp en steun, zonder hen was ik nooit zo ver geraakt.

Bekijk een videoboodschap van Lissa

Meer artikels

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Skin tears zijn een veelvoorkomend wondzorgprobleem en hebben een grote impact op zowel patiënten als zorgverleners. Na een opvallende PIMS-melding startte op de dienst thoraxheelkunde eind 2022 een grensverleggend pilootproject rond deze problematiek. Aangepaste verbanden en inzetten op preventie zorgden alvast voor mooie resultaten.

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vroege signalen van achteruitgang herkennen bij patiënten is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te kunnen trekken. De Pediatrische Early Warning Score, kortweg PEWS, kan daarin een sleutelrol spelen door subtiele veranderingen te identificeren in de gezondheidstoestand van jonge patiënten. Zo ondersteunt PEWS de eigen klinische interpretatie aan het bed.

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

De afgelopen tien jaar brachten een enorme revolutie in de behandeling van inflammatoire darmziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Niet alleen stonden onze artsen mee aan de wieg van heel wat nieuwe geneesmiddelen, ze ontwikkelden ook een meer holistische aanpak in samenwerking met collega-zorgverleners uit verschillende disciplines.