Selecteer Pagina

11-01-2023

NEEN! tegen grensoverschrijdend gedrag

UZ Leuven stelt nog eens klaar en duidelijk wat de policy is in verband met grensoverschrijdend gedrag.

Jammer genoeg is grensoverschrijdend gedrag een regelmatig terugkerend item in de media. Daarom wil UZ Leuven nog eens benadrukken dat in ons ziekenhuis een nultolerantie geldt voor grensoverschrijdend gedrag, in welke vorm en van wie dan ook. Het druist regelrecht in tegen onze kernwaarden: warme hartelijkheid en respect voor elkaar.

Iedereen die in aanraking komt met grensoverschrijdend gedrag binnen UZ Leuven wordt aangemoedigd om contact op te nemen met een van de vertrouwenspersonen. Bij hen kan je in alle discretie en op een veilige manier vragen stellen of elke ongewenste ervaring toelichten.

Op intranet/welzijn vind je de contactgegevens van de interne vertrouwenspersonen en de preventieadviseur van Idewe.

Meer artikels

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Skin tears zijn een veelvoorkomend wondzorgprobleem en hebben een grote impact op zowel patiënten als zorgverleners. Na een opvallende PIMS-melding startte op de dienst thoraxheelkunde eind 2022 een grensverleggend pilootproject rond deze problematiek. Aangepaste verbanden en inzetten op preventie zorgden alvast voor mooie resultaten.

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vroege signalen van achteruitgang herkennen bij patiënten is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te kunnen trekken. De Pediatrische Early Warning Score, kortweg PEWS, kan daarin een sleutelrol spelen door subtiele veranderingen te identificeren in de gezondheidstoestand van jonge patiënten. Zo ondersteunt PEWS de eigen klinische interpretatie aan het bed.

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

De afgelopen tien jaar brachten een enorme revolutie in de behandeling van inflammatoire darmziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Niet alleen stonden onze artsen mee aan de wieg van heel wat nieuwe geneesmiddelen, ze ontwikkelden ook een meer holistische aanpak in samenwerking met collega-zorgverleners uit verschillende disciplines.