Wandelende encyclopedie
Thomas: “Ik heb de luxe gehad om de eerste twee maanden met mijn voorganger Luc Vanhaverbeke te mogen samenwerken, een wandelende encyclopedie met UZ Leuven-kennis. Verder heb ik zoveel mogelijk mensen ontmoet, gekeken en geluisterd. Ik reserveer elke dag een uur in mijn agenda om langs te gaan bij mijn teams. Ik leid meer dan 850 medewerkers, verspreid over het ziekenhuis. Het is voor mij heel belangrijk om te weten wat er leeft op de werkvloer.”
“De grootste uitdaging is om als catering mee te evolueren met de nieuwe normen en veranderende gewoontes.”
Hij moest meteen aan de slag want in oktober moest er al een beleidsplan voor de komende jaren op tafel liggen. Thomas: “Ik kon gelukkig rekenen op collega’s, andere diensthoofden, directieleden, professoren, sociale partners en op mijn eigen kennis en ervaring. Maar het was wel een spannende opdracht op zo’n korte tijd.”
Catering van de toekomst
“De grootste uitdaging is om als catering mee te evolueren met de nieuwe normen en de veranderende gewoontes. De meeste gezinnen eten ’s avonds een warme maaltijd, maar in het ziekenhuis krijgen de patiënten ’s middags een driegangenmenu. Misschien moeten we eens bevragen of ze dat niet liever anders zien? Zijn onze medewerkers en bezoekers tevreden met het huidige assortiment of willen ze bijvoorbeeld ook een pokébowl of ramen eten? En hoe kunnen we genoeg aanbod brengen voor vegetariërs of veganisten?”
“We mogen ook gerust wat meer benadrukken dat we een eigen bakkerij hebben en dat we zo lokaal mogelijk en seizoensgebonden proberen te werken. Veel patiënten weten dat niet.”
“Storytelling over onze activiteiten zou kunnen bijdragen tot een goede perceptie. Ik wil graag bekijken hoe we dat kunnen waarmaken, samen met medewerkers uit verschillende disciplines.”