Selecteer Pagina

19-05-2021

Nieuwe job: Tine Cattie

Een eerste werkdag op een nieuwe werkplek is sowieso al spannend. Maar wat als net dan het hele land op slot gaat? Tine Cattie begon op 30 maart 2020, in volle lockdown, als administratief medewerker op de dienst communicatie. Ze blikt terug op een memorabel eerste werkjaar in UZ Leuven.

Tine Cattie: “Mijn eerste werkdag was heel vreemd, hoe kon het ook anders? Ik ben amper een tweetal uur in het ziekenhuis geweest, om mijn laptop en personeelsbadge op te halen en wat basisinformatie te krijgen over programma’s als Sharepoint en Slack. Want telewerken was, en is nog altijd, de norm.”

“Omdat ik samen met Ann Van den Dries insta voor de administratieve ondersteuning van de dienst, hebben wij gelukkig toch enkele live overlegmomenten gehad, coronoproof natuurlijk. Dat was nodig om alle procedures voor patiënteninformatiebrochures en andere administratieve taken onder de knie te krijgen.”

Veelzijdigheid

Tine: “Ik help graag mensen.”

“Wat mij het meest verbaasde het voorbije jaar, is de veelzijdigheid van onze dienst. Van het regelen en uitdelen van nieuwjaarsgeschenken, het ondersteunen van de vaccinatiecampagne, het continu maken van affiches en brochures tot intranet, website en pers. En dan waren daar, vanwege de coronamaatregelen, de tientallen grote en kleine events die onze dienst normaal organiseert nog niet bij.”

Een medewerker komt een exemplaar van het charter Samen grenzen verleggen ophalen, dat de dienst communicatie mee uitwerkte. Tine: “Wat me het meest verbaasde het voorbije jaar, is de veelzijdigheid van onze dienst.”

“Waarom ik graag in UZ Leuven wou werken? De zorgsector sprak mij heel erg aan en ik help graag mensen. Mijn vorige job als hr-adviseur had deels een commerciële invalshoek, wat mij niet zo lag. Ook de omvang van het ziekenhuis en de variatie van diensten vind ik fascinerend. Het is hier echt een kleine gemeenschap op zich met zijn eigen postdienst, apotheek, keuken, bakkerij …”

Cocktailworkshop

“Ik kijk wel uit naar het moment waarop we opnieuw meer in het ziekenhuis mogen werken. Sommige collega’s heb ik het voorbije jaar amper in levenden lijve gezien! We houden wel contact en net voor de kerstvakantie volgden we met z’n allen een online cocktailworkshop, maar ik verlang er toch naar om echt iets samen te kunnen doen.”

Meer artikels

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Skin tears zijn een veelvoorkomend wondzorgprobleem en hebben een grote impact op zowel patiënten als zorgverleners. Na een opvallende PIMS-melding startte op de dienst thoraxheelkunde eind 2022 een grensverleggend pilootproject rond deze problematiek. Aangepaste verbanden en inzetten op preventie zorgden alvast voor mooie resultaten.

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vroege signalen van achteruitgang herkennen bij patiënten is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te kunnen trekken. De Pediatrische Early Warning Score, kortweg PEWS, kan daarin een sleutelrol spelen door subtiele veranderingen te identificeren in de gezondheidstoestand van jonge patiënten. Zo ondersteunt PEWS de eigen klinische interpretatie aan het bed.

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

De afgelopen tien jaar brachten een enorme revolutie in de behandeling van inflammatoire darmziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Niet alleen stonden onze artsen mee aan de wieg van heel wat nieuwe geneesmiddelen, ze ontwikkelden ook een meer holistische aanpak in samenwerking met collega-zorgverleners uit verschillende disciplines.