Selecteer Pagina

05-01-2022

Personeels­cafetaria wordt ‘De Serre’ vanaf 10 januari 2022

Vanaf maandag 10 januari kun je opnieuw terecht in de personeelscafetaria op de grijze pijl. Beter gezegd: je bent dan welkom in De Serre. Verwacht je aan frisse kleuren, veel licht, duurzame materialen en een vernieuwd afvalbeleid.

Fris en groen

Wie serre zegt, zegt groenten. Dat is meteen ook de kern van het vernieuwde concept dat je in de hele personeelscafetaria zult terugvinden. Denk: frisse tinten en grafische groenteprints aan de muren. Achter de gestileerde panelen met wortel, asperges en spruiten gaat er een stevige isolatie schuil, waardoor de ruimte een betere akoestiek heeft en het er aangenaam is om te lunchen met collega’s. De bestaande koepel zorgt dan weer voor veel natuurlijke lichtinval.

Ook de serveertogen vormen meer dan ooit een geheel met de rest van de cafetaria, zodat er meer en meer kan ingezet worden op gezonde voeding. Zo zijn er ook meerdere waterpunten die in het oog springen. Maar wees gerust: een blikje frisdrank of een stukje taart behoort nog altijd tot de keuzemogelijkheden en smaakt even goed in de nieuwe setting.

Daarnaast hoort er bij de nieuwe cafetaria ook een deels vernieuwd aanbod. Zo wordt er gewerkt met huisgemaakte oliën en zouten en gaat er meer aandacht naar vegetarische en veganistische maaltijden.

Alles-in-één-concept

In De Serre zal je niet enkel je middagmaaltijd kunnen nuttigen. Buiten de openingsuren van de cafetaria kan de polyvalente zone gebruikt worden voor een lezing, vergadering, receptie of ander evenement. Zittend, staand, met of zonder hoge of lage tafels: het kan er allemaal. Ook is er een coworkingzone, waar je informeel kunt vergaderen of gewoon een praatje slaan onder collega’s, en zijn er drie aparte vergaderlokalen: Puccini, Verdi en Vivaldi. Je kunt ze op termijn reserveren via het algemene reserveersysteem voor vergaderlokalen. Concreet kun je in die ruimtes terecht tussen 8 en 11 uur en tussen 14.30 en 20 uur.

Buiten de openingsuren van de cafetaria kun je De Serre binnen- en buitengaan via een zijingang. Kom je vanuit richting limoen, dan loop je De Serre volledig voorbij en sla je linksaf vlak voor de dubbele deur richting administratief gebouw. Daar vind je de toegang voor medewerkers als de cafetaria gesloten is.

Zolang de coronamaatregelen gelden, is het personeelsrestaurant op weekdagen open van 11 tot 14 uur. Op langere termijn wordt De Serre een bezoekersrestaurant waar je de hele dag terechtkunt.

Op naar meer duurzaamheid

De Serre is een belangrijke stap op weg naar een duurzamere werking van het ziekenhuis. Zo hangt er ledverlichting en werd er voor onder andere de vloer en het plafond gekozen voor duurzame materialen.

Verder gaat UZ Leuven resoluut voor een betere afvalsortering. Daarvoor is vooral de inzet van alle medewerkers nodig. Aan het nieuwe afvaleiland maak je vanaf nu je dienblad volledig leeg en sorteer je je afval in de juiste afvalbak. Enkel je servies stuur je via de afwasband richting keuken. Let wel: een uitzondering wordt gemaakt voor restjes vloeistof. Die laat je ook op het dienblad staan en worden in de keuken leeggemaakt en gesorteerd (bijvoorbeeld een restje soep of een restje frisdrank in een blikje). Zo vermijd je dat de afvalzakken gaan lekken.

Afval sorteren: alles heeft zijn plek

  • PMD
    – Lege verpakkingen in plastic (potjes, flesjes, folies …) of metaal (lege aluminium bakjes, kroonkurken)
    – Lege drankkartons
  • GFT
    – Etensresten (behalve vloeistoffen, beenderen en mosselschelpen)
    – Papieren servetten
  • Restafval

Meer artikels

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Van patient zero naar een nieuw wondzorgbeleid

Skin tears zijn een veelvoorkomend wondzorgprobleem en hebben een grote impact op zowel patiënten als zorgverleners. Na een opvallende PIMS-melding startte op de dienst thoraxheelkunde eind 2022 een grensverleggend pilootproject rond deze problematiek. Aangepaste verbanden en inzetten op preventie zorgden alvast voor mooie resultaten.

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vlot communiceren over de toestand van de patiënt: doe het met PEWS

Vroege signalen van achteruitgang herkennen bij patiënten is belangrijk om op tijd aan de alarmbel te kunnen trekken. De Pediatrische Early Warning Score, kortweg PEWS, kan daarin een sleutelrol spelen door subtiele veranderingen te identificeren in de gezondheidstoestand van jonge patiënten. Zo ondersteunt PEWS de eigen klinische interpretatie aan het bed.

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

Revolutie in behandeling inflammatoire darmziekten

De afgelopen tien jaar brachten een enorme revolutie in de behandeling van inflammatoire darmziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. Niet alleen stonden onze artsen mee aan de wieg van heel wat nieuwe geneesmiddelen, ze ontwikkelden ook een meer holistische aanpak in samenwerking met collega-zorgverleners uit verschillende disciplines.